سوئیچ های POE
قبل از پرداختن به معرفی سوئیچ های POE ابتدا به معرفی تکنولوژی POE خواهیم پرداخت.
POE یا Power over Ethernetبه معنی امکان انتقال نیروی برق بر روی کابل شبکه است. این فناوری نیاز به برق جداگانه، کابل اضافی و سایر لوازم جانبی را کاهش می دهد. به عنوان مثال اگر شما دوربین های مدار بسته تحت شبکه یا IP Camera دارید، میتوانید با استفاده از سوئیچ PoE آنها را روشن کنید. ظاهر سوئیچ PoE ، همانند سوئیچ معمولی میباشد، بنابراین زمانی که دستگاهی را به سوئیچ POE متصل میکنید، در صورتی که نیاز به جریان برق داشته باشد، از طریق آن جریان برق را بر روی کابل شبکه ارسال میکند.
سوئیچ های شبکه در انواع و مدل های مختلف و با اهداف محتلفی ساخته میشوند. یکی از پر کاربرد ترین سوئیچ های شبکه، سوئیچ های موسوم به سوئیچ شبکه poe هستند. کلمه poe همان طور که پیش تر نیز به آن اشاره کردیم در سوئیچ شبکه poe مخفف Power Over Ethernet , و به معنای تامین کننده منبع تغذیه برای برخی از تجهیزات شبکه میباشد.
دستگاه هایی که به قابلیت POE مجهز هستند می توانند از طریق شبکه تغذیه کرده و برق مصرفی آنها توسط همان کابلی تأمین شود که آنها را به شبکه متصل می کند. به زبان ساده تر، سوئیچ های poe قادر به انتقال برق از طریق کابل ها برای تجهیزات دیگر هستند. در واقع تکنولوژی PoE باعث میشود کابلهای اترنت معمولی بهعنوان سیمهای برق عمل کنند. در شبکهای که PoE وجود دارد جریان الکتریکی مستقیم (DC) به شکل همزمان با ترافیک داده شبکه از کابل عبور میکند.
نکته مهم این است که هنگامی که این سوئیچ به دستگاههای مختلف شبکه متصل میشود، میتواند به صورت همزمان از انتقال توان و دادهها از طریق یک کابل اترنت پشتیبانی کند، روندی که به طور چشمگیری فرایند کابلکشی را تسهیل میکند و هزینههای شبکه را کاهش میدهد.
سوئیچ ها به طور کلی
به طور کلی کار سوئیچ، ایجاد شبکه یکپارچه و مدیریت دستگاههای مختلف در ادارات، مجتمعها، دانشگاهها، بیمارستانها و… میباشد. سوئیچ شبکه انواع مختلفی دارد که برای کاربردها و مصارف مختلف استفاده شده و بر اساس دسته بندی زیر تقسیم میشود:
- کاربرد: از نظر کاربری، به سوئیچ SOHO (خانگی و اداری کوچک)، سازمانی و سوئیچ صنعتی تقسیم میگردند.
- تنظیمات: سوئیچ ها بر اساس میزان مدیریت و قابلیت تغییر تنظیمات، به سوئیچ مدیریتی، غیر مدیریتی و هوشمند (مانند سری سوئیچهای وب اسمارت دی لینک) دسته بندی میشوند.
- سرعت انتقال اطلاعات: سوئیچ ها با سه سرعت ۱۰/۱۰۰ (اترنت)، ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ (گیگابیت) و ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰/۱۰۰۰۰ (۱۰G) در بازار موجود هستند.
- انتقال برق: سوئیچها بر اساس توانایی انتقال برق از طریق کابل شبکه، به دو حالت سوئیچ PoE و Non PoE نام گذاری میشوند.
- تعداد پورت: با توجه به تعداد دستگاههایی که قرار است داخل شبکه قرار گیرند و به سوئیچ متصل شوند، به تعداد پورت متفاوت نیاز خواهید داشت. تعداد پورت سوئیچها از چهار پورت به بالا بوده و باید با توجه به نیاز خود سوئیچ شبکه مدنظرتان را خریداری نمائید.
کاربرد سوئيچ های poe
چه تجهیزاتی از PoE بهره میبرند؟ کاربرد سوئیچ های poe متنوع است اما سه حوزه مهم زیر از آن جملهاند:
- تجهیزات بی سیم: اکسس پوینتهای وای فای و بلوتوث و نیز دستگاههای کارتخوان RFID عموما با PoE سازگار هستند.
- تلفن VoIP: با استفاده از PoE میتوان چند تلفن را به تنها یک پریز دیواری متصل کرد. و میتوان برق آنها را درست مانند سیستمهای آنالوگ قدیمی، از دور قطع کرد.
- دوربینهای IP: امروزه PoE تقریبا جزء لاینفک دوربینهای نظارتی تحت شبکه شده و نصب و جابهجایی آنها را تسهیل و تسریع کرده است.
تفاوت سوئیچ poe اکتیو با سوئیچ poe پسیو
سوئیچ poe فعال (Active PoE Switch) ایمنتر از سوئیچ poe منفعل (Passive PoE Switch) است. سوئیچ poe اکتیو، پورتهای PoE و سازگار یا ناسازگار بودن تجهیزات متصل به پورتها با فناوری PoE را بهطور خودکار تشخیص میدهد. اگر تجهیزات غیر PoE مثل کامپیوتر و لپتاپ به پورت PoE متصل باشند، سوئیچ poe اکتیو طوری با آنها تعامل میکند که گویی به سوئیچ عادی متصل شدهاند. درنتیجه، به آن پورت فقط داده میفرستد و نه برق. در واقع سوئیچ poe اکتیو از انتقال برق به تجهیزات غیر PoE خودداری میکند تا آنها آسیب نبینند.
اما سوئیچ poe پسیو همیشه روی کابل اترنت با ولتاژ مشخصی جریان الکتریکی میفرستد و اهمیتی نمیدهد که آیا وسیله متصل به سوئیچ با PoE سازگار است یا نه. لذا سوئیچ poe پسیو ممکن است به تجهیزات غیر PoE آسیب بزند.
سوئیچ poe اکتیو با استاندارد IEEE 802.3af، IEEE 802.a یا IEEE 802.bt سازگار است و بر همین پایه به سه گونه تقسیم میشوند: سوئیچ poe، سوئیچ poe+ و سوئیچ poe++.
در صورت استفاده از کابلهای Cat5/Cat5e/Cat6، سوئیچ poe اکتیو اترنت ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ مگابیتبرثانیه را تا مسافت ۱۰۰ متر پشتیبانی میکند، اما سوئیچهای PoE پسیو عموما فقط با اترنت ۱۰/۱۰۰ مگابیتبرثانیه سازگارند.
تفاوت سوئیچ poe با معمولی را دانستیم. سوئیچهای PoE فعلی در بازار عمدتا اکتیو هستند برخی شرکتها هنوز هم سویچ poe پسیو تولید میکنند.
آشنایی با اصطلاحات PoE
برای درک بهتر نحوه عملکرد PoE یادگیری اصطلاحات زیر مهم است:
PSE چیست ؟
هر دستگاهی که روی کابل اترنت، برق را نیز منتقل کند، تامینکننده برق یا PSE (مخفف Power Sourcing Equipment) است. چنین دستگاهی میتواند یک سوئیچ PoE باشد که آن را اصطلاحا endspan نیز میگویند.
PD چیست ؟
وسیله برقپذیر یا PD (مخفف Powered device) وسیلهای است که برق خود را از PSE میگیرد و انرژی مصرف میکند. اکسس پوینت بی سیم، تلفن VoIP و دوربین آی پی نمونههایی از PD هستند. مثلا اگر دوربین آی پی سازگار با PoE را به سوئیچ PoE متصل کنید و دوربین برق خود را از سوئیچ بگیرد، سوئیچ را PSE و دوربین را PD میگویند.
poe plus چیست ؟
سوئیچ PoE، دارای دو استاندارد IEEE 802.3 af و IEEE 802.3 at (براساس میزان توان) است. استاندارد af برای سوئیچ پی او ای معمولی و با حداکثر توان ۱۵ وات برای هر پورت و استاندارد at مخصوص Switch PoE Plus با توان ۱۵ تا ۳۰ وات به ازای هر پورت میباشد. در نتیجه، سوئیچ پی او ای پلاس که با علامت +PoE نشان داده میشود، قدرت و توان بیشتری نسبت به سوئیچ PoE دارد.
توجه کنید سوئیچهای +PoE (دارای استاندارد at)، توانایی پشتیبانی از استاندارد af را نیز دارند اما سوئیچ شبکه پی او ای فقط استاندارد af را ساپورت میکند. همچنین استاندارد ۸۰۲٫۳BT برای سوییچهای ++PoE یا همان (UPoE) لحاظ شده که توان ۳۰ الی ۶۰ وات داشته و برای مصارف خاص و توانهای خیلی بالا توصیه میشود.
PoE Injector راه حلی برای مصارف خاص و صرفه جویی در هزینه
زمانی که خرید Switch PoE هیچگونه توجیه اقتصادی نداشته باشد و تنها یک یا دو وسیله به تامین برق نیاز داشته باشند، به جای خرید سوئیچ PPoE، به سراغ استفاده از دستگاه کوچکی به نام PoE Injector میرویم. پی او ای اینجکتورها ظاهری شبیه اسپلیتر داشته و دارای ۲ پورت شبکه و یک پورت برق هستند. به این صورت که یک پورت Lan برای اتصال به سوئیچ Non PoE، یک پورت لن برای اتصال به دستگاههایی که قابلیت پی او ای دارند و یک پورت هم برای اتصال آداپتور برق در نظر گرفته شده است.
مزایای سوئیچ POE
امروزه برای مدیریت و ایجاد شبکه داخلی بین دستگاههای مختلف مانند لپ تاپ و کامپیوتر، پرینتر، اکسس پوینت و تلفن VOIP و تجهیزات دیگر به سوئیچ شبکه نیاز داریم. پس اگر به دنبال کاهش هزینهها و افزایش کارایی و همچنین سرعت ارتباط سیستمها و کارکنان خود هستید، استفاده از سوئیچ شبکه در شرکت یا سازمان شما ضروری تلقی می شود.
مقرون به صرفه از لحاظ زمان و هزینه:
استفاده از فناوری POE در کاهش زمان و هزینه های کابل کشی برق بسیار موثر عمل میکند و از آنجا که PoE در هر محلی می تواند قرار داده شود، این امکان را فراهم می کند که تجهیزات شبکه بر روی سقف ها یا دیوارهایی که به راحتی نمی توان به پریز های برق دسترسی داشته باشند، نصب شوند. POE هزینههای شما برای خرید تجهیزات را کم کرده و با سرعت بیشتری نصب میشود.
انعطاف پذیری:
بدون اینکه منبع برق برای شبکه و تجهیزات آن محدودیت ایجاد کند، می تواند در هر مکانی که کابل کشی شبکه وجود دارد قرار داده شود.
ایمنی بالا:
تامین برق PoE هوشمند است و طراحی آن به گونه ای است که تجهیزات شبکه را از نوسانات برق و یا کابل کشی برق غیر استاندارد محافظت می کند.
قابلیت اطمینان:
بجای اینکه بوسیله تعداد زیادی آداپتور برق مورد نیاز تجهیزات موجود تامین شود، PoE از یک منبع تغذیه متمرکز و واحد که با استانداردهای جهانی سازگار است استفاده می کند. علاوه بر این می توان از طریق یک منبع تغذیه اضطراری به عنوان منبع پشتیبان استفاده نمود و تجهیزات را برای خارج کردن از مدار شبکه و یا راه اندازی دوباره از راه دور کنترل کرد.
مقیاس پذیری:
قدرت و امکاناتی که شبکه مهیا می کند به صورتی است که امکان نصب، راه اندازی و گسترش شبکه ارتباطی بسیار آسان و موثر انجام پذیر است.
معایب تکنولوژی POE
محدودیتهای سوئیچ شبکه POE چیست؟
- انتقال داده تا مسافت محدود: سوئیچهای POE فقط انتقال داده را تا مسافت 100 متر پوشش میدهند. اگر شما نیاز دارید تا دادهها تا مسافتهای طولانیتری انتقال دهید باید از توسعهدهندههای POE برای این کار استفاده کنید.
- عدم سازگاری زیر ساخت شبکه با POE : قبل از اینکه اقدام به خرید سوئیچ شبکه POE نمایید، باید دستگاههای فعلی را که میخواهید به این سوئیچ متصل شوند را در نظر بگیرید. در درجه اول اگر زیرساخت شبکه شما قدیمی است احتمالاً با فناوری سوئیچهای POE سازگار نیستند. اگر دستگاههای شما با این فناوری سازگار نیستند، شما باید از دستگاههایی نظیر اسپلیتر POE و انژکتور POE استفاده نمایید.
- قیمت بالاتر: سوئیچهای POE نسبت به سایر سوئیچهای همتای خود از قیمت بیشتری برخوردار هستند. بنابراین هنگام برنامهریزی برای شبکهبندی نیازهای آینده شبکه خود را در نظر بگیرید. اکنون به چند پورت نیاز دارید؟ در آینده به چند پورت نیاز خواهید داشت؟
- در صورت خراب شدن POE ، کل سیستم شما از کار خواهد افتاد: این موضوع حتی دستگاههای غیر POE را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. بنابراین پشتیبانگیری و داشتن برنامه در هنگامی که سوئیچ از کار میافتد یک کار احتیاطی مفید محسوب میشود.
تعریف لایه ها در سوئیچ ها
سوئیچ لایه ۳ چیست؟
سوئیچ لایه ۳، عملکرد یک سوئیچ و روتر را ترکیب میکند یعنی همزمان کار سوئیچ عادی و روتر را انجام میدهد. سوئیچ لایه ۳ که بهنام سوییچ چند لایه (Multi-Layer) نیز شناخته میشود میتواند بهعنوان یک سوئیچ برای اتصال دستگاههای شبکه محلی استفاده شود یا با استفاده از پروتکلهای مسیریابی، برای مسیریابی و انتقال دادهها استفاده شود.
سوئیچهای لایه ۳ در زمینه انتقال بستهها در یک شبکه محلی عملکرد و سرعت بیشتری نسبت به روترهای عادی دارند. البته سوئیچهای لایه ۳ در حالی که شبکه منعطفی را پیادهسازی میکنند، محدودیتهایی نیز نسبت به روترها دارند و این امکان وجود ندارد که جایگزین روترها شوند. به همین دلیل اگر سوییچهای لایه ۳ را تهیه کنید، بازهم به روترها نیاز دارید و برای مسیریابی ترافیک در داخل و خارج از سازمان، ترکیب روترها و سوئیچهای لایه ۳ لازم است.
سوییچ لایه ۲ چیست؟
سوئیچ لایه ۲، فقط کار راهگزینی (سوئیچینگ) را انجام میدهد و برای انتقال دادهها از مک آدرس هر گره شبکه استفاده میکنند و فرق سوئیچ لایه ۲ و ۳ در همین مورد است: سوئیچهای لایه ۳، میتوانند مسیریابی بستهها را با استفاده از آدرس آیپی انجام دهند که یک مزیت بزرگ است.
تفاوت سوئیچ لایه۲و۳
فرق سوئیچ لایه ۲ ولایه ۳ در مسیریابی است. سوئیچ لایه ۲ فقط با آدرس mac کار میکند و کاری با آدرس ip و دیگر موارد لایههای بالاتر ندارد. سوئیچ لایه ۳ یا سوئیچ multilayer میتواند تمام کارهای سوئیچ لایه ۲ به اضافه مسیریابی استاتیک و دینامیک را انجام دهد. پس فرق بین سوئیچ لایه ۲ و ۳ در این است که سوئیچ لایه ۳ علاوه بر سوئیچینگ کار روتینگ را هم انجام میدهد.
حالا سوئیچ لایه ۲ بهتر است یا سوئیچ لایه ۳؟ سوئیچ لایه ۳ میتواند همانند روتر بستهها را بین شبکههای مختلف جابجا کند اما سوئیچ لایه ۲ بستهها را فقط بین سگمنتهای مختلف و در یک شبکه جابجا میکند. به طور کلی سوئیچ از بریج توانمندتر است اما از روتر نه. پس اگر باید بین شبکههای مختلف و vlan های شبکهتان ارتباط برقرار کنید و مسیریابی انجام دهید سوئیچ لایه ۳ را انتخاب کنید.
تفاوت سوئیچ لایه ۳ و روتر
روتر در لایه ۳ کار میکند و برای بسته، کوتاهترین مسیر را برای رسیدن به مقصد پیدا میکند. لازمه این کار این است که همزمان به شبکههای مختلف وصل باشد.
تفاوت سوئیچ لایه ۳ با روتر در تفاوت سخت افزاری آنها نهفته است. سوئیچ لایه ۳ تعداد پورتهای بیشتری نسبت به روتر دارد و به ازای هر پورت دیوایس ارزانتری نسبت به روتر است.
چون روتر اساسا برای مسیریابی طراحی شده، تعداد تکنولوژی wan ای که پشتیبانی میکند بیشتر است. سوئیچ لایه ۳ معمولا اینترفیس wan ندارد و از مسیریابی پیشرفته و تکنولوژیهای wan پشتیبانی نمیکند.
سوئیچ لایه ۳ در بالای lan قرار میگیرد ولی روتر در لایه کور و دیتاسنتر اصلی جای میگیرد.
با توجه به تفاوت سوئیچ لایه ۳ و روتر بهتر است روتر را جایگزین سوئیچ لایه ۳ نکنید.
سوئیچ کور(CORE) چیست ؟
سوئیچ کور سوئیچی با ظرفیت بالا است که معمولا در backbone یا هسته فیزیکی شبکه (لایه کور شبکه) قرار میگیرد. به نامهای سوئیچ tandem یا سوئیچ backbone هم شناخته میشود.
سوئیچ های core سوئیچ های لایه ۳ هستند که هم سوئیچینگ و هم روتینگ را انجام میدهند و برای اتصال بین سوئیچ های کور و distribution از لینکهای لایه ۳ استفاده میکند. سوئیچ های core در جهت تامین و افزایش امنیت و قابلیت اطمینان باید با استفاده از پروتکلهای لایه ۳ بتوانند ddos پیشرفته را اجرا کنند.
سوئیچ های لایه core به عنوان گیت وی به شبکه wan یا اینترنت استفاده میشوند. سوئیچ core در wan سوئیچ های لبه را که در لبه شبکهها قرار گرفتهاند را به هم وصل میکند و در lan سوئیچهای گروه کاری که اساسا سوئیچ های کم ظرفیتی هستند را به هم وصل میکند.
همان طور که از نام کور بر میآید، سوئیچ های core در مرکز شبکه قرار میگیرند در نتیجه باید ظرفیت فوقالعادهای برای کنترل و مدیریت باری که به سمتشان روانه میشود داشته باشند. سوئیچ کور هر چه که باشد باید از سوئیچ لایه اکسس، ظرفیت بیشتری داشته باشد. سوئیچ لایه اکسس سوئیچ لبه معمولی است که چند دستگاه را به هم وصل میکند.
سوئیچ غیرمدیریتی چیست ؟
سوئیچهای غیرمدیریتی نیازی به پیکربندی و مدیریت ندارند و به عنوان دستگاههای plug and play شناخته میشوند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که سوییچ را به روتر، تجهیزات را به درگاههای سوییچ، سوییچ را به برق متصل کنید و سپس روشن کنید تا بتوانید از قابلیتهای آن استفاده کنید.
تمامی فرایندهای مدیریتی درون سوئیچهای غیرمدیریتی بهشکل خودکار و توکار انجام میشود. یعنی این سوئیچها، پیکربندی ثابتی دارند و اجازه اعمال تغییر در پیکربندی را نمیدهند و قابلیت نصب درون رک یا استقرار روی میز را دارند.
سوئیچهای غیرمدیریتی، بیشتر برای اتصال دستگاههای لبه شبکه یا در یک شبکه مستقل کوچک با چند مولفه استفاده میشوند. این سوییچها قیمت کمی دارند و به ظاهری، تفاوت خاصی با سوئیچهای مدیریتی ندارند.
سوئیچ مدیریتی چیست ؟
سوئیچهای مدیریتی قدرتمندترین سوییچهای دنیای شبکه هستند که بسته به برند و نوع محصولی که خریداری میکنید قابلیتهای پیکربندی زیادی در اختیارتان قرار میدهند. این سوئیچها، از طریق رابط وب، پورت کنسول، SSH و Telnet قابل مدیریت هستند و به سرپرستان شبکه اجازه پیادهسازی شبکههای محلی مجازی، قرینهسازی پورت برای نظارت، تجمع لینک و انواع مختلفی از قابلیتهای مدیریتی را میدهند.
سوئیچ مدیریتی (managed) امکان کنترل بهتر شبکه و ترافیکی که از آن عبور میکند را میدهد. از مهمترین قابلیتهای سوییچهای مدیریتی عبارتند از:
- پیکربندی با مرورگر وب
- مدیریت پورتها از نظر سرعت و ظرفیت
- زیر نظر گرفتن دادههای عبوری از پورتها
- تنظیم پهنای باند برای هر پورت
- کنترل نرخ ترافیک برای هر پورت
- تقسیم سوئیچ به چند سوئیچ مجازی با استفاده از فناوری VLAN
- ترکیب چند پورت برای ساخت یک پورت قدرتمند (Trunk)
- سرویس تضمین نرخ انتقال دادهها میان پورتها
- مسدود و دور ریختن بستههای ناقص ارسال شده توسط گرهها (Error Packet Filtering)
- تهیه نسخه پشتیبان از تنظیمات و …
چون سوییچهای مدیریتی میتوانند رویدادهای شبکه را نظارت و کنترل کنند، میتوانند تهدیدهای سایبری را به سرعت تشخیص دهند و هشدارهای مربوطه را برای مدیران شبکه ارسال کنند، از دسترسی غیرمجاز جلوگیری کرده و ارتباطات را رمزگذاری کنند. سوئیچهای مدیریتی دارای قابلی افزونگی Redundancy هستند که تا حد خوبی سطح امنیتی شبکه را بهبود میبخشند.
مزایای مهم سوییچهای مدیریتی عبارتند از:
- قابلیت تنظیم
- رابط کاربرپسند
- توسعه شبکه بدون اختلال در سایر بخشها
- مدیریت پهنای باند مصرفی
- قابلیت بهروزرسانی میانافزار سوئیچ
- بازگشت سرمایه در بلندمدت
- مدیریت دسترسی کاربران شبکه به بخشهای مختلف
- سوئیچ هوشمند وب
سوئیچهای هوشمند وب (web smart)، نوع خاصی از سوئیچهای مدیریتی هستند که نسبت به سوییچهای غیرمدیریتی ویژگیهای بیشتر و نسبت به سوییچهای مدیریتی قابلیتهای محدودتری در اختیار سرپرستان شبکه قرار میدهند. سوئیچهای هوشمند فرایند راهاندازی سادهای دارند و یک رابط وب ارائه میدهند که به کاربران امکان میدهد برخی از ویژگیهای مهم را پیکربندی کنند. به این نکته دقت کنید که سوئیچهای هوشمند، فاقد هرگونه پورت کنسول، SSH یا تلنت هستند.
سوئیچ ماژولار (Modular) چیست ؟
یکی دیگر از معیارهایی که باید به آن دقت کنید و البته برخی از برندها این قابلیت را ارایه میکنند، طراحی ماژولار است. ماژولار به این معنا است که سوییچ بهگونهای طراحی شده که امکان تعویض Hot-Swap برخی از مولفهها مثل فن و منبعتغذیه را میدهد. در این حالت بدون نیاز به خاموش کردن سوییچ امکان تعویض تجهیزات وجود دارد.
یکی دیگر از مزایای مهمی که سوییچهای ماژولار در اختیارتان قرار میدهند، افزودن پورتها بنا به نیازهای کاری سازمان است. قابلیت فوق اجازه میدهد درگاهها و اینترفیسهایی را بر حسب نیاز به سوییچ اضافه کرده و انعطافپذیری بیشتری در زمان توسعه شبکه در اختیار داشته باشید. سوییچهای ماژولار قیمت بیشتری نسبت به سوییچهای ثابت دارند. سیسکو یکی از معروفترین و بهترین برند سوئیچ شبکه است که سوییچهای ماژولار قدرتمندی روانه بازار کرده است. ابعاد سوئیچ
نکته دیگری که باید به آن دقت کنید ابعاد سوییچ است که با نوع کاربری و مشخصات سختافزاری سوییچ ارتباط مستقیمی دارد. بهطور مثال، اگر به دنبال سوییچی باشید که دست کم ۲۴ پورت در اختیارتان قرار دهد، قاعدتا یک سوییچ رکمونت در اختیار خواهید داشت که امکان نصب آن در رک یا قرار دادن آن روی یک میز وجود دارد.
در بیشتر موارد و به ویژه در سوییچهای غیر مدیریتی، ابعاد سوییچ یکی از فاکتورهایی است که باید به آنها دقت کنید. امروزه سوئیچها در ابعاد و اشکال متنوعی راهی بازار میشوند، بهتر است قبل از خرید به این نکته نیز دقت کنید. بهطور مثال، ممکن است ابعاد یک سوییچ چهار پورتی یک برند با برند دیگری متفاوت باشد. پس حتما به این نکته دقت کنید که آیا برای قرار دادن سوییچ و لوازم جانبی فضای کافی دارید؟ بهدنبال سوییچ رومیزی هستید یا یک سوییچ قابل نصب در رک جوابگو است؟ در حالت کلی، هرچه تعداد پورتهای سوئیچ بیشتر باشد، اندازه آن بزرگتر میشود. نکته دیگری که باید به آن دقت کنید این است که پیرامون تمام سوییچها محفظههایی برای خنک شدن وجود دارد که باید به این نکته نیز دقت کنید. بنابراین در کنار ابعاد سوییچ به مکان قرارگیری آن دقت کنید تا امکان دفع حرارت سوییچ فراهم باشد، به ویژه اگر قصد خرید یک سوییچ بدون فن را دارید.
نکاتی مهم در خرید سوئیچ
اهمیت تعداد پورت های سوئیچ شبکه
یکی از مهمترین نکاتی که باید در زمان خرید سوییچ شبکه به آن دقت کنید تعداد پورتها متناسب با نیاز کاری است. بهطور مثال، اگر تعداد دستگاههایی که دارید کمتر از ۴ عدد است، شاید خرید سوییچ ضرورتی نداشته باشد و یک روتر جوابگوی نیازهایتان خواهد بود، اما اگر تعداد دستگاهها بیشتر است به سوییچی نیازی دارید که جوابگوی نیازهای کاریتان باشد.
به عنوان یک توصیه کلی به این نکته دقت کنید که بهطور معمول، تعدادی از پورتها باید بهعنوان پورت پشتیبانی برای احتمال خرابی در آینده، در نظر گرفته شوند و علاوه بر این ممکن است در آینده دستگاههای بیشتری به شبکه اضافه شوند که نیازمند پورت بیشتری خواهید بود.
اهمیت سرعت سوئیچ شبکه
سرعت Fast Ethernet، اصطلاحی است که به سرعت اترنت ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه اشاره دارد و گیگابیت اترنت (Gigabit Ethernet) بهمعنای سرعت ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه یا همان گیگابیتی است. یک سوئیچ گیگابیتی عملکرد بهتری دارد، اما بسته به پیکربندی و نوع فعالیت ممکن است نیازی به یک سوییچ گیگابیتی نداشته باشید. اگر نیازمند انتقال حجم زیادی از دادهها و داشتن شبکهای سریع با تأخیر کم هستید، سوییچ گیگابیتی جوابگوی نیازهایتان خواهد بود.
پشتیبانی از قابلیت poe
فناوری انتقال انرژی روی بستر اینترنت، PoE، سرنام (Power over Ethernet) است و به تجهیزاتی که میتوانند انرژی الکتریکی را به همراه دادههای شبکه روی کابل اترنت انتقال دهند گفته میشود. در نتیجه کابلکشی برق حذف میشود و به میزان قابل توجهی هزینهها را کاهش مییابد، ایمن است و از تجهیزات در برابر ولتاژ کم یا زیاد محافظت میکند و انعطافپذیر است.
دستگاههای سازگار با poe را میتوان در هر مکانی بدون نگرانی از داشتن پریز برق در نزدیکی، نصب کرد. پشتیبانی از PoE یک مزیت بزرگ است، اما همه سوییچهای از این قابلیت پشتیبانی نمیکنند و علاوه بر این، این نوع سوئیچها قیمت بیشتری دارند. بنابراین، اگر مشکلی از بابت هزینه ندارید، خرید یک سوئیچ PoE انتخاب درستی است.
سوئیچهای PoE از هر دو استاندارد IEEE 802.3 af و IEEE 802.3 at یا یکی از آنها بر مبنای توان استفاده میکنند. استاندارد af برای سوئیچهای PoE معمولی با حداکثر توان ۱۵ وات به ازای هر پورت و استاندارد at مخصوص نوع Plus با توان ۱۵ تا ۳۰ وات به ازای هر پورت است.
نکته مهمی که باید در مورد سوییچهای PoE دقت کنید حداکثر توان خروجی سوییچ است. نکته مهم دیگری که باید به آن دقت کنید این است که داشتن سوییچ PoE به تنهایی کافی نیست و باید تجهیزات مصرفی نیز از فناوری فوق پشتیبانی کنند.
از دستگاههای متداول که PoE-Enabled هستند عبارتند از تلفنهای VOIP، دوربینهای مدار بسته تحت شبکه، اکسسپوینتها، تکرارگرها.
محل نصب سوئیچ شبکه را چگونه انتخاب کنیم
سوئیچ شبکه از نظر نحوه قرار گیری و محل نصب، سه دسته هستند:
- رک مونت: سوئیچهای رک مونت، برای محیطهای حرفهای و نصب در رک و مراکز داده در نظر گرفته شدهاند.
- دسکتاپی: سوئیچهای دسکتاپ، در تمامی سطوح صاف قابل نصب هستند و تنوع بیشتری نسبت به نمونههای دیگر دارند.
- دیواری: سوئیچهای دیواری برای نصب روی دیوار از کیتهای مخصوصی استفاده میکنند.
برخی سوییچها امکان نصب به هر سه شکل را دارند.
محافظت از سوئیچ در برابر صاعقه
سوئیچهای با کیفیت مجهز به مدار پیشرفته محافظت در برابر صاعقه هستند. این سوییچها در برابر مدار کوتاه (PSE)، سرریز PoE (مصرف انرژی فراتر از حد مجاز سوییچ که باعث سوختگی سوییچ یا تجهیزات کلاینت میشود) و ولتاژ بالا محافظت شدهاند. این سوییچها به سرپرستان شبکه این اطمینان خاطر را میدهد که در زمان اتصال تجهیزات به سوییچ نگرانی از بابت شوکهای ناگهانی وجود نخواهد داشت، زیرا تمامی پورتها قابلیت مقاومت در برابر شوکهای شدید الکتریکی را دارند.
ظرفیت انتقال سوئیچ شبکه
پورتهای ۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه RJ45 با پشتیبانی از حالت auto-negotiation در حالت فول-دوپلکس دسترسی به حداکثر سرعت ۲۰۰۰ مگابیت بر ثانیه را ارائه میکنند. ارائه بالاترین سرعت روی تمامی پورتها همراه با کش ذخیرهسازی با ظرفیت بالا اجازه میدهند انتقال فایلهای حجیم و استریمهای ویدیویی به شکل پایدار انجام شود.
قابلیت روشن بودن تمام وقت
برخی شرکتها برای توصیف سوییچهای خود از عبارت ۷ * ۲۴ استفاده میکنند، زیرا سوییچ در تمام طول شبانهروز آماده سرویسدهی پایدار و بدون مشکل است.
حداکثر خروجی PoE سوئیچ
منبع تغذیه با قابلیت PoE و ارائه توان خروجی در مقیاس ۲۲۵ وات یا بیشتر یک برگ برنده است. البته هرچه توان خروجی PoE سوییچ بیشتر باشد، به همان نسبت قیمت آن نیز افزایش پیدا میکند. در سوییچهای گرانقیمت و با کیفیت پورتها میتوانند از استانداردهای IEEE802.3af و IEEE802.3at پشتیبانی کنند که باعث میشود حداکثر توان خروجی منفرد پورتها روی برخی از سوییچها برابر با ۳۰ یا ۴۰ وات شود و در حالت کلی خروجی سوییچ به رقم ۲۲۵ یا ۳۷۰ وات برسد تا سوییچ بتواند به نیازهای دستگاههای پر قدرت شبکه به ویژه اکسسپوینتهای قدرتمند و دوربینهایی که کیفیت اچدی ارائه میکنند پاسخ دهد.
در سوییچهای مجهز به فناوری PoE این امکان وجود دارد تا برد فناوری PoE روی کابل را به میزان ۲۵۰ متر افزایش داد، البته در ازای این افزایش برد سرعت شبکه به ۱۰ مگابیت بر ثانیه کاهش پیدا میکند.
رابطهای تعبیه شده روی سوئیچ
رابطهای مختلف روی برخی از سوییچها (پورتهای RJ45 با نرخ انتقال ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه، پورتهای SFP uplink و پورتهای PoE با نرخ انتقال ۱۰۰/۱۰ مگابیت بر ثانیه) دستیابی به اترنت گیگابیتی و M100 را به شکل یکپارچه و بهینه شدهای ارائه میکنند.
طراحی سوئیچ شبکه انعطافپذیر و کار بدون صدا
برخی از سوییچها بدنهای از جنس فولاد کامل و آبکاری شده و منفذهایی دارند که اجازه میدهند گرمای سوییچ به بیرون از آن هدایت شود و سوییچ بدون مشکل در دمای بالا عملکرد قابل اطمینانی داشته باشد. طراحی بدون فن که باعث حذف صدای آزاردهنده فنها میشوند، بهکارگیری فیلترهایی برای محافظت از ماژولهای داخلی سوییچ در برابر ورود گردوغبار از ویژگیهای طراحی خلاقانه برخی از سوییچها است.
حالتهای کارکردی سوئیچ
یکی از نکات مهمی که در زمان خرید سوییچ باید به آن دقت کنید وجود سوئیچ سختافزاری DIP روی سوییچ است که به سرپرست شبکه اجازه میدهد در صورت لزوم از حالتهای مختلف تعبیه شده روی سوییچ مثل استاندارد، دوربین مداربسته، شبکه محلی مجازی و ایزولهسازی استفاده کند. سوییچ سختافزاری DIP با ایزوله کردن پورتها مانع شکلگیری موفقیتآمیز حملههای پخشی (broadcast) و حملات شنود DHCP میشود.
برخی از سوییچهای موجود در بازار قابلیت پشتیبانی از حالتهای چندگانه مثل دوربین مداربسته، استاندارد، شبکه محلی مجازی و گسترشیافته را دارند. عملکرد هر یک از این حالتها به شرح زیر است:
حالت دوربین مداربسته: در برخی از سوییچها پورتهای اولیه (بهطور مثال ۱ تا ۸) بر مبنای فناوری CoS طراحی شدهاند تا سرپرستان شبکه بتوانند چند دوربین مداربسته آیپی به سوییچ متصل کنند. هنگامی که قصد استفاده از حالت فوق را روی یک سوییچ دارید باید پورت G1 یا SFP1 روی سوئیچ را به دستگاه upstream متصل کنید تا بتوانید با استفاده از کامپیوتر خروجی دوربینها را دریافت کنید.
حالت استاندارد: به یک سوئیچ غیرمدیریتی دسترسی خواهید داشت که تمامی پورتهای سوییچ قادر به تعامل با یکدیگر هستند.
حالت VLAN: پورتهای سوییچ (بهطور پیشفرض ۱ تا ۱۶) قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر نیستند، اما میتوانند با پورتهای G1 و SFP در تعامل باشند.
حالت گسترشی: در حالت فوق نرخ ارسال دادهها روی پورتها به ۱۰ مگابیت بر ثانیه محدود میشود، اما حداکثر فاصله قابل پشتیبانی به ۲۵۰ متر افزایش پیدا میکند. در این حالت تمامی پورتها قادر به برقراری ارتباط با یکدیگر هستند.
برند های سوئیچ شبکه
امروزه شرکتهای بزرگی در زمینه ساخت تجهیزات شبکه و به ویژه سوئیچ مشغول فعالیت هستند، حتا آنهایی که زمینه کاری و تخصصی آنها ساخت تجهیزات شبکه نیست. شرکتهای مطرح در زمینه تولید سوئیچ عبارتند از:
- سیسکو (Cisco)
- آیپیکام (IP-Com)
- دیلینک (D-Link)
- تیپیلینک (TP-Link)
- لینکسیس (Linksys)
- تندا (Tenda)
- پینت (P-Net)
- کینتپلاس (K-Net Plus)
- تی جینت (TG-Net)
- داهوا (Dahua)
- ایسوس (Asus)
- یوگرین (U-Green)
اصل مهمی که باید به آن دقت کنید این است که شرکتها و برندهای معروف پشتیبانی بهتری از محصولات خود به عمل میآورند و از نظر کیفیت ساخت و رعایت پروتکلهای امنیتی تجهیزات قابل اطمینانتری را روانه بازار میکنند. میتوان سیسکو را پرطرفدارترین و بهترین مارک سوئیچ شبکه دانست.
به این نکته مهم توجه کنید که از نظر تجربهای وقتی تمرکزتان روی یک ویژگی فنی باشد، بهطور خودکار سایر ویژگیها نیز هماهنگ با آن ویژگی خاص خواهند بود. بهطور مثال، این امکان وجود ندارد که سوییچ با ظرفیت سویچینگ ۸.۸ گیگابیت بر ثانیه خریداری کنید، اما در مقابل توان عملیاتی سوییچ در بازه کیلوبایت باشد یا هنگامی که قصد خرید سوییچی دارید که از قابلیت vlan پشتیبانی میکند فروشنده به شما یک سوییچ غیر مدیریتی را بفروشد. بنابراین به لحاظ تجربهای باید بدانید که بیشتر ویژگیهای فنی یک محصول ارتباط مستقیمی با سایر ویژگیها دارند.
اگر به دنبال خرید بهترین سوئیچ شبکه که مناسب کار شماست هستید بهتر است به نکات فنی زیر دقت کنید:
- ۲۴ پورت ۱۰/۱۰۰Base-TX RJ45
- پورت۱۰/۱۰۰/۱۰۰۰Base-T RJ45
- پورت کمبو ۱۰۰/۱۰۰۰Base-X SFP
- پشتیبانی از استاندارد IEEE 802.3Q Tag VLAN
- حداکثر ۳۷۰ وات و حداکثر خروجی ۴۰ وات به ازای هر پورت در فناوری PoE
- پشتیبانی از پروتکل مدیریتی SNMP با هدف سهولت در عیبیابی و دستری از راه دور به سوییچ
- ظرفیت سوئیچینگ نزدیک به ۸.۸ گیگابیت بر ثانیه
- توان عملیاتی ۶.۵ مگابیت بر ثانیه
- جدول مک آدرس K4
توجه داشته باشید که سوئیچی که تمام این ویژگیها را داشته باشد به راحتی قادر به پاسخگویی به نیازهای حرفهای یک شبکه سازمانی بزرگ است، قیمت زیادی دارد و شاید مناسب همه شبکهها نباشد. به نکاتی که در این مقاله گفتیم توجه کنید و بهترین سوئیچ شبکه را متناسب با نیاز شبکهتان انتخاب کنید. میتوان از تجربه و مهارت مشاوران فروش سوئیچ شبکه در فالنیک در این زمینه استفاده کنید.
سوئیچ های موجود در بازار ایران
امروزه انواع سوئیچ شبکه ایرانی با برند های متفاوت که در بازار عرضه شده اند، دارای قابلیت های متفاوتی میباشند. سوییچ شبکه با سرعت های متفاوت 100/10 و 1000/100/10 و 10.000 یا همان تن گیگ تولید شده اند که کاربران باید با توجه به سرعت درخواستی مجموعه خود انتخاب نمایند. به عنوان مثال کاربرانی که نیاز به سرعت بیشتری در مجموعه دارند، فقط باید از سوئیچ های گیگ ساپورت یا 10/100/1000 استفاده نمایند.
یکی دیگر از مهم ترین عواملی که در انتخاب سوئیچ به چشم میخورد، قابلیت poe آنها میباشد که وظیفه اصلی این قابلیت، رساندن برق به تمامی سیستم ها بوده و در قیمت سوئیچ ها نیز تاثیرگذار میباشند. این سوئیچ های poe با استفاده از فن آوری Power over Ethernet و با بکار گیری قابلیت برق رسانی به کل شبکه، کاربران را از استفاده از آداپتور بی نیاز میکند که این امر برای کاربران بسیار خوشایند بوده و بیشتر افراد به خرید سوئیچ های پی او ای مشتاق میباشند زیرا موجب راحتی کاربران هنگام جابجایی و مرتب سازی مجموعه میگردد.
قصد داریم به تعدادی از سوئیچ های POE بپردازیم:
D-LINK DES-1018MP سوئیچ ۱۸ پورت دی لینک
این سوئیچ دارای ۱۸ پورت فست اترنت PoE و ۲ پورت Uplink گیگابیتی است. قابلیت PoE به کاربر اجازه می دهد تا دستگاه هایی که از پروتکل PoE پشتیبانی می کنند را با اتصال به این سوئیچ به راحتی راه اندازی نمایند. دیگر برای رااه اندازی دستگاه هایی مانند اکسس پوینت ها، دوربین های تحت شبکه و یا تلفن های تحت شبکه نیازی به کابل کشی برق وجود ندارد.
همچنین می توانید هر دستگاه دیگری مانند کامپیوترها، پرینترها و تجهیزات ذخیره سازی تحت شبکه را مستقیما به این سوئیچ وصل نمایید.
جهت دیدن اطلاعات بیشتر روی لینک زیر را فشار دهید.
D-LINK DES-1018MP سوئیچ ۱۸ پورت دی لینک
سوئیچ D-link DGS-F1006P
شما را قادر میسازد به اتصال برق از طریق اترنت (POE) مانند نقاط دسترسی بی سیم (AP) , دوربین های IP , و تلفن های IP به شبکه .DGS-F1006P-E که با در نظر گرفتن کاربران خانگی و مشاغل کوچک ساخته شده , جمع و جور است و بی صدا کار میکند آن را برای اکثر اتاق ها و دفاتر ایده آل میسازد.
جهت دیدن اطلاعات بیشتر روی لینک زیر را فشار دهید.
D-LINK Desktop Switch DGS-F1006P سوئیچ شبکه دی لینک
D-LINK DGS-F1210-26-PS-E سوئیچ شبکه مدیریتی دیلینک
سوئیچ مدیریتی DGS-1210-26-PS-E یکی از سوئیچهای برند معروف و شناخته شده دیلینک (ِD-Link) است. دیلینک یک شرکت چند ملیتی است که دفتر مرکزی آن در شهر تایپه کشور تایوان واقع شده است. این کمپانی در زمینهی تولید و ارائهی تجهیزات شبکهی خانگی ، اداری و تجاری اعم از روتر، مودم، سوئیچ، دوربین مداربسته، اکسسپوینت، کابل شبکه، ماژولهای توسعه، سوکتهای شبکه، پچ پنلها و … فعالیت میکند . تجهیزات و خدمات این شرکت به دلیل کیفیت و قیمت مناسب از جایگاه خوبی در بازار شبکه برخوردار هستند. برند دیلینک در حوزهی تجهیزات شبکهی خانگی از شناخته شدهترین و پرطرفدارترین برندها در ایران میباشد.
جهت دیدن اطلاعات بیشتر روی لینک زیر را فشار دهید.
D-LINK DGS-F1210-26-PS-E سوئیچ شبکه مدیریتی دیلینک
D-LINK DGS-F1026P-E سوئیچ 24 پورت دی لینک
سوئیچ پورت D-Link DGS-F1026P-E24 با سرعت 10/100/1000 مگابیت بر ثانیه و 2 پورت SFP را فعال می کند. برای اتصال دستگاه های برق از طریق اترنت (PoE) مانند نقاط دسترسی بی سیم (AP)، دوربین های IP و تلفن های IP به شبکه. DGS-F1026P-E همچنین می تواند دیگران را متصل کند دستگاههای اترنت مانند رایانهها، چاپگرها و ذخیرهسازی متصل به شبکه (NAS) در آن جا میشوند.
جهت دیدن اطلاعات بیشتر روی لینک زیر را فشار دهید.
D-LINK DGS-F1026P-E سوئیچ 24 پورت دی لینک
در این مطلب لاین نت با سوئیچ های پی اُ ایِ(POE) مفصل و البته ۴ محصول سوئیچ های شبکه آشنا شدیم. از اینکه همراه ما بودید صمیمانه متشکریم.
مجموعه لاین نت مرکز توزیع برندهای برتر بازارشبکه ایران
مرکوسیس(MERCUSYS)
- admin-1
- آذر 17, 1401
- 84 بازدید