خیلی سخت میشه باور کرد که اولین ارتباط اینترنتی وقتی برقرار شده که فقط چند ماه از راه رفتن نیل آرمسترانگ ( فضانورد آمریکایی زادهٔ ۵ اوت ۱۹۳۰ در واپاکونتا، اوهایو) گذشته بود! اما در آن زمان توسط دولت آمریکا عمومی نشد و فقط در چارچوب فعالیت های نظامی از آ» استفاده میشد بعدها در سال دهه 1960 میلادی نسبت دارد که در آن زمان، دولت آمریکا طرحی به نام آرپا برای مرتبط ساختن رایانههای سازمانی بزرگ به یکدیگر در دست اجرا داشت. در ادامه آن در دهه ۶۰ سیستم هایی بوجود آمده بودند که امکان ارتباط بین کامپیوترهای یک سازمان را از طریق شبکه مختص همان سازمان فراهم میکردند. به طوریکه کامپیوترهای موجود در بخشها یا طبقات مختلف میتوانستند با یکدیگر تبادل اطلاعات کرده و امکان ارسال نامه بین بخشهای مختلف سازمان را فراهم میکردند که اکنون به این سیستم ارسال نامه پست الکترونیک میگویند. اما برای اتصال و ارتباط دادن این شبکههای پراکنده که هر کدام به روش خودشان کار میکردند استاندارهای جدیدی توسط کارشناسان وضع شد.
در سال ۱۹۶۱ در ۲ ایالت، ۴ کامپیوتر توانستند به راحتی ارتباط برقرار کنند. در این حین نام آرپا، به آرپانت تغییر یافت. تا پایان سال ۱۹۷۹ میلادی، پانزده مکان مختلف به آرپانت متصل شده بودند که نشانه بسیار خوبی برای رشد این تکنولوژی بود. کلمه اینترنت نیز در دسامبر سال ۱۹۷۴ آغاز شد و همه برای توصیف شبکه جهانی از این کلمه استفاده کردند.
در دهه ۱۹۷۰ میلادی پروتکلهای جدیدتری توسط رابرت کان (Robert E. Kahn) و وینت سرف (Vint Cerf) تعریف شد و بر روی بسیاری از سیستم عامل تست شد. تا اینکه در سال ۱۹۸۳ اولین شبکه برپایه بسته پروتکل اینترنت (TCP/IP) با جایگزین شدن پروتکل های قدیمی NCP آرپا، شروع به کار کرد.
در سال ۱۹۹۱ یک برنامهنویس سوئدی به نام تیم برنرز لی، وب جهانگستر (www) را در سال ۱۹۸۹ اختراع کرد و سازمان اروپایی پژوهش درباره ذرات این پروژه را به اطلاع همگان رساند.
موزایک (Mosaic) اولین مرورگری بود که «وبگردی» را رواج داد. رابط کاربری گرافیکی موزایککه در سال ۱۹۹۳ راهاندازی شد، امکان جستوجو در صفحات وب چندرسانهای را برای کاربران فراهم میکند. کمی بعد، توسعهدهندگان موزاییک، نتاسکیپ نویگیتور (Netscape Navigator) را در سال ۱۹۹۴ راهاندازی کردند و ویژگیهایی را که امروزه مانند HTTP cookies و JavaScript استفاده میشوند، پیشنهاد کردند.
از آن زمان تاکنون اینترنت از بسیاری لحاظ تغییر پیدا کرده است. اینترنت هم اکنون دارای پروتکلهای ارتباطی گوناگون است، که بوسیله آنها نوع تبادل اطلاعات در سطح شبکه اینترنت تعیین میشود.
در این مقاله ی لاین نت با روز جهانی اینترنت آشنا شدیم و اطلاعاتی کسب کردیم. از اینکه همراه ما بودید صمیمانه متشکریم.