تفاوت های هولد یا هودل(HODL) کردن با ترید کردن
ترید و هولد دو اصطلاح مهم در دنیای خرید و فروش رمز ارزها به حساب می آیند و معمولاً افرادی که وارد بازار ارزهای دیجیتال میشوند، باید بین این دو روش انتخاب کنند که کدام مسیر رو پیش بگیرند. برخی از تازه کاران ادعا میکنند که با هدف هولد وارد بازار شده اند، در حالی که به محض مشاهده کوچکترین افت و ریزش قیمت، دارایی خود را به فروش گذاشتند و چیزی جز ضرر عایدشان نشد؛ از طرف دیگر به اصطلاح تریدرهایی که با مشاهده نوسان بازار ترسیدند و ترجیح دادند دارایی خود را نگه دارند.
تفاوت هولدر و تریدر در زمینه چشم انداز آنها و مدتزمانی است که قصد دارند موقعیت خود را نگه دارند، تنها هدف مشترک این دو نیز کسب درآمد و سودآوری است.
شما یا باید تریدر باشید یا هولدر (هودلر). دو روش مختلف سرمایهگذاری در بازارهای مالی که هر کدام مزایا و معایب خودشان را دارند. در این مطلب، میخواهیم به این پرسش پاسخ دهیم که بهتر است هولدر باشیم یا تریدر؟
البته افرادی که به شکل متمرکز به عنوان شغل اصلی در دنیای ارز های دیجیتال فعالیت می کنند از هر دو روش استفاده می کنند.
هولد در ارز دیجیتال چیست؟
در تاریخ 18 دسامبر 2013، یکی از کاربران شبکه بیتکوین، گیمکایابی (GameKyuubi)، در حالت نیمهمست تایپ کرد: «من هودل میکنم (I AM HODLING).» این اشتباه تایپی سبب شکلگیری اصطلاح جدیدی در بازارهای مالی جهانی شد:
هودل یا هولد ارز دیجیتال که به معنای نگهداری ارز دیجیتال، بدون توجه به تغییرات بازار برای طولانیمدت است.
هودل (HODL) کردن از همان کلمه انگلیسی HOLD به معنای نگه داشتن می آید و در دنیای ارزهای دیجیتال به معنی نگهداری ارزهای دیجیتال خریداریشده مثل بیتکوین، در بلندمدت است. در این روش سرمایهگذاری، فرد تصمیم میگیرد تا دارایی دیجیتال را برای مدت طولانی مثلا از یک سال، دو سال و گاها تا چندین سال نگهداری کند تا در بلندمدت بتواند سود مناسبی را از سرمایهگذاری خود بهدست آورد.
با این روش، فرد از نوسانات بازار در امان میماند و ریسک از دست دادن بخشی از سرمایه خود در روزهای پرنوسان بازار را به حداقل میرساند. در هولد کردن، شما یک دارایی را برای بلندمدت نگه میدارید، پس دائم در قید و بند این نیستید که چه زمانی باید دارایی خود را بفروشید یا امروز کدام ارز را بخرید. بنابراین دچار ترس و هیجان هم نمیشوید. بنابراین، با هولد کردن میتوانید تا حد زیادی از اشتباه در معاملات اجتناب کنید.
واژه هولدر به شخصی اطلاق میشود که یک ارز رمزنگاری شده را سالها در کیف پول دیجیتال خود نگه دارد، با این امید که در آینده سود کلانی از آن ارز به دست آورد. این افراد که عملاً سرمایه گذاران بلندمدت دنیای کریپتوکارنسی هستند، با این اعتقاد که بیت کوین یک شبه به جایگاهی که امروز دارد، دست نیافته» از دل دوره های وحشت برانگیز بازار عبور میکنند و عقبنشینیهای کوتاهمدت ارز نه تنها آنان را دلسرد نمیکند، بلکه تمایل به خرید را در ذهن آنها تقویت خواهد کرد.
هولدر موفق پس از خرید ارز و ذخیره آن در کیف پول دیجیتال خود، فراموش میکند که ارزی خریداری کرده و هر روز و هر لحظه قیمت بازار را چک نمیکند؛ چرا که میداند تحرکات بزرگ قیمت زمانبر است و تا رسیدن قیمت ارز به اوج تاریخی، بازار بارها و بارها برخلاف موقعیت او حرکت میکند. تاریخچه بازارهای کریپتوکارنسی مملو است از عقبنشینیهای بزرگ و موقتی و هولدر باهوش میداند که این پولبکها نه تنها به معنی افت ارزش دارایی در آینده نیست؛ بلکه اتفاقاً اصلاح قیمت به رشد بازار کمک بیشتری کرده و قیمت آن ارز به احتمال فراوان مجدداً روند صعودی را در پیش میگیرد.
روش پیشنهادی برای هولد یا هودل(HODL)
حتما باید قبل از سرمایهگذاری روی یک ارز در خصوص موارد ذیل تحقیق کنید:
- پروژه ارز دیجیتال مورد نظر
- تیم توسعه دهنده پروژه
- اهداف پروژه
- مواردی که روی رشد قیمت تاثیرگذار است
- روش ذخیرهسازی بلندمدت ارز مورد بررسی
پس از انتخاب ارز مورد نظرتان برای سرمایهگذاری مثل بیتکوین، اتریوم و … بخشی از کل سرمایه خود را از آن ارز بخرید. سپس این کار را به صورت هفتگی یا ماهانه انجام دهید و هر بار بخش دیگری از سرمایهتان را از همان ارز بخرید. بهتر است با ذکر یک مثال این موضوع را بررسی کنیم.
فرض کنید شما ۱۰ میلیون تومان میخواهید در بیتکوین سرمایهگذاری کنید و آن را هولد کنید. شما باید هر هفته یا هر ماه یک میلیون تومان از این مبلغ را بیتکوین بخرید. احتمالا از خودتان میپرسید که چرا از ابتدا همه مبلغ را بیتکوین نخریم؟
این روش خرید در هولد کردن، باعث میشود تا ریسک خرید بیتکوین یا ارزهای دیگر در قیمتهای بالا کمتر شود. مثلا فرض کنید قیمت بیتکوین ۵۰ هزار دلار است. حالا شما تصمیم میگیرید تا همه آن ۱۰ میلیون تومان را به یکباره خرید کنید. دو هفته بعد قیمت بیتکوین به ۴۵ هزار دلار و شاید دو ماه بعد به ۳۰ هزار دلار هم برسد! حالا کار از کار گذشته و شما همه سرمایهتان را صرف خرید بیتکوین ۵۰ هزار دلاری کردهاید و الان در ضرر هستید. پس باید صبر کنید تا قیمت بیتکوین دوباره به ۵۰ هزار دلار برسد که تازه از ضرر خارج شوید!
این در حالی است که اگر به صورت پلهای بیتکوین میخریدید، میتوانستید بیت کوین را با قیمتهای پایینتر (۴۵ و ۳۰ هزار دلاری) هم خریداری کنید. در نهایت، میانگین قیمت خرید بیتکوین شما پایینتر میآمد و در یک کلام، بیتکوین را ارزانتر میخریدید! پس به یاد داشته باشید که اگر به فکر هولد کردن هستید، همه سرمایه خود را ناگهان وارد نکنید.
معاملهگران تازهکار ممکن است زمان مناسب برای انجام معامله و پول خود را از دست بدهند و کمتر از چیزی که با هولد ارز دیجیتال میتوانند سود کنند، به دست بیاورند.
گذشته از نوسانات کوتاهمدت، نوسان بلندمدت بیتکوین نیز این رویکرد را تأیید میکند. قیمت بیتکوین در فاصله 2011 تا 2013 بیش از 52/000 درصد رشد کرد، اما در سال بعدی تا 80 درصد افت داشت. از آن زمان تا به حال، بیتکوین بارهاوبارها توانسته است رکورد قیمت خود را بشکند. در طول سالهای فعالیت ارزهای دیجیتال، بسیاری از کارشناسان همواره این استدلال منطقی را مطرح کردهاند که قیمت این محصولات یا تا ماه بالا میرود، یا به ته چاه سقوط میکند.
سرمایهگذارانی که هولد ارز دیجیتال را بهعنوان رویکرد معاملاتی خود انتخاب میکنند، به کلی از این نوسانها صرفنظر میکنند. آنها بهسادگی، فقط ارز دیجیتال خود را هولد یا نگهداری میکنند که خود سبب میشود از رویکردهای احساسی در بازار پُرنوسان ارزهای دیجیتال در امان باشند. این سرمایهگذاران به دنبال سودهای چندین برابری هستند و تا زمانی که قیمت به آستانه مدنظر آنها نزدیک نشده باشد، چندان توجهی به بازار نمیکنند.
دسته دیگری از سرمایهگذاران بیتکوین و ارزهای دیجیتال، شامل افراد معتقد به ارز دیجیتال میشوند که برای آنها هولد ارز دیجیتال چیزی بیشتر از فرار از اشتباهات احساسی در بازار است. این سرمایهگذاران که بهعنوان معتقدان حقیقی ارز دیجیتال نیز شناخته میشوند، باور دارند که درنهایت، ارزهای دیجیتال جایگزین پولهای رسمی میشوند و چارچوب تمام ساختارهای اقتصادی آینده را ایجاد میکنند. از این نگاه، برای آنها تبدیل ارزهای دیجیتال به هر میزان پول رسمی هم تفاوتی ندارد.
قوانین و نکات هولد چیست؟
وبسایت گیت هاب (GitHub) برای کسانی که استراتژی هولد یا هودل کردن را دنبال میکنند، چند قانون آورده است که باید آنها را دنبال کنند.
قانون ۱
هرگز سکههای خود را نفروشید. اولین و مهمترین قانون در استراتژی هولد کردن ارز دیجیتال این است که هرگز دارایی خود را نفروشید. کاربری ممکن است تمامی سکههای خود را صرف خرید کالا و خدمات کند و دیگر هیچ سکهای برای هودل کردن باقی نماند.
اگر میخواهید طی چند سال آینده سود فراوانی کسب کنید باید سکههای خود را هودل کنید و اگر نیاز به خرید کالا و خدمات دارید چند سکه جداگانه برای خود خریداری کنید.
قانون ۲
کسانی که از استراتژی هولد کردن استفاده میکنند، لازم است هنگامی که قیمت ارز افت میکند بلافاصله سکههای زیادی را خریداری کنند؛ البته تنها در صورتی که شرایط خرید ارز بیشتر را دارند.
حتی اگر سرمایه شما دچار افت و کاهش قیمت شد نگران نباشید، زیرا این افت قیمت طبیعی است و به مرور زمان دوباره صعود خواهد کرد. شما تنها زمانی دیگر نیازی به خرید ارز جدید پیدا نخواهید کرد که از قبل سرمایه مناسبی در این بازار داشته باشید.
قانون ۳
هودلرها باید تمامی اخبار مبنی بر اینکه فلان کشور رمز ارز انتخابی شما را ممنوع خواهد کرد یا این رمز ارز هک شده است، نادیده بگیرند و اگر مشکلی پیش آمده به خوبی مشکل پیش آمده را مدیریت کنند. به اخباری که ترس، ترید و عدم قطعیت را به دنبال دارند توجه نکنید و آنها را نادیده بگیرید.
قانون ۴
رمزارزهای خود را از مبادلات و کیف پولهای آنلاین در امان نگه دارید، بهخاطر داشته باشید که هیچ کیف پولی از کلاهبرداریهای سایبری یا سهلانگاریهای کاربران در امان نیست. به جای اعتماد به دوستان یا اعضای خانواده، کلید خصوصی خود را با استفاده از یک تکه کاغذ یا کیف پول سختافزاری، ایمن نگه دارید.
بیشتر بدانید: آشنایی با پدر ارزهای دیجیتال
قانون ۵
سعی کنید خانواده و دوستان خود را تشویق به خرید رمز ارز و هولد کردن کنید. آنها را در این مورد آموزش دهید و از مزایای هولد ارز دیجیتال برای آنها صحبت کنید.
قانون ۶
هنگامی که قیمت رمز ارزهای دیگر بالا میرود نباید نگران شوید و یا از انتخاب خود پشیمان شوید. ازهای دیجیتال شما نیز صعود خواهند کرد یا قیمت رمزارزهای دیگر به حالت عادی باز خواهد گشت.
خود را تسلیم وسوسه خرید یا فروش رمزارزی دیگر خود نکنید. اگر در هر صورتی تصمیم به خرید رمز ارزی جدید گرفتید، توان خرید خود و ارزش بازار را با هم مقایسه کرده و سعی کنید ریسک انجام این کار را تا حد ممکن کاهش دهید.
ترید در ارز دیجیتال چیست؟
به معامله ارز دیجیتال، ترید ارز دیجیتال (ترید یا معامله؛ Trade) گفته میشود و هدف از آن، کسب سود در بازههای زمانی مختلف است. انواع گوناگونی از ارزهای دیجیتال برای خرید و فروش دارد که هر فرد میتواند به دلخواه، با یکی از آنها شروع به معامله کند.
ترید یا مبادله ارزهای دیجیتال به استفاده مناسب از نوسان آنها، اخبار و رویدادهای مختلف و به کارگیری استراتژیهای مبادلاتی برای کسب سود اطلاق میگردد. ابزار کار معاملهگرها با سرمایهگذاران تفاوتهای جزئی دارد. برای نمونه آنها اغلب از صرافیهای آنلاین برای خرید و فروش لحظهای ارزهای دیجیتال یا تبدیل آنها به یکدیگر استفاده میکنند، محل نگهداری داراییهای دیجیتالشان متفاوت است و در مقابل ریسک کاری که انجام میدهند نیز به تبع بیشتر است.
معامله کردن نیازمند تحلیل قیمت ارزهای دیجیتال در بازههای زمانی مختلف است که مستلزم آن یادگیری دانش تحلیل تکنیکال و استفاده از تحلیل فاندامنتال است تا تریدر قادر به شناسایی فرصتهایی باشد که بازار در اختیارش قرار میدهد.
خرید و فروش ارزهای دیجیتال یا همان تریدینگ (Trading) انواع مختلفی دارد. نکتهای که در تمامی آنها باید رعایت شود، عنصر اصلی معاملات یعنی صبر کردن است. همچنین هر کدام از سبکهای مختلف باید برای مدت زمان قابل قبولی آزمایش شود تا مفید بودن یا نبودن آن در شما مشخص گردد. اما با این حال همیشه قیمتها موافق تحلیل شما پیش نمیرود. کلید پیروزی در ترید کردن تعداد موفقیتهای بالا نسبت به شکستهای آن است.
گفتنی است که سبک مناسب خرید و فروش برای هرکس متفاوت است. نکته مهم دستیابی به سبکی است که در آن موفق هستید. انواع مختلف روشهای معاملهگری در ادامه توضیح داده شده است:
فرد معاملهگر یا تریدر (Trader)، با هدف کسب سود به خرید و فروش ارز دیجیتال با توجه به نمودارهای قیمتی و اخبار بازار میپردازد. یک تریدر حرفهای کسی است که:
۱- توانایی یادگیری مطالب روز دنیا و تجزیه و تحلیل فنی آنها را دارد.
۲- توانایی فکر کردن به تمام جوانب یک موضوع را دارد.
۳- از صبر و نظم خوبی برخوردار است.
۴- قابلیت استخراج اطلاعات از نمودارهای قیمتی را دارد.
۵- فعال است و نظارهگر بازار نیست.
۶- جهت درست بازار را تشخیص میدهد.
روش های تریدر ارز دیجیتال
فرد معاملهگر یا تریدر (Trader)، با هدف کسب سود به خرید و فروش ارز دیجیتال با توجه به نمودارهای قیمتی و اخبار بازار میپردازد. یک تریدر حرفهای کسی است که:
۱- توانایی یادگیری مطالب روز دنیا و تجزیه و تحلیل فنی آنها را دارد.
۲- توانایی فکر کردن به تمام جوانب یک موضوع را دارد.
۳- از صبر و نظم خوبی برخوردار است.
۴- قابلیت استخراج اطلاعات از نمودارهای قیمتی را دارد.
۵- فعال است و نظارهگر بازار نیست.
۶- جهت درست بازار را تشخیص میدهد.
۱- خرید و فروش فوری ارز دیجیتال یا Scalping
به ترید ارز دیجیتال در بازه زمانی بسیار کوتاه (چند ثانیه تا چند دقیقه) برای کسب سود سریع، خرید و فروش فوری یا اسکالپینگ گفته میشود. روش تحلیل در این روش بر پایه استفاده از رباتهای معاملهگر، پلتفرمهای معاملاتی خودکار و تحلیل تکنیکال ( در این تحلیل، تنها متغیر قیمت در نظر گرفته میشود) است.
۲- خرید و فروش روزانه ارز دیجیتال یا Day Trading
معاملات روزانه کوتاه مدت است و میتواند به معنای نگه داشتن دارایی فقط برای یک روز باشد. در این روش، تریدر قبل از پایان یافتن روز، دارایی خود را به امید کسب سود کم اما سریع، میفروشد. روش تحلیل در خرید و فروش روزانه ارز دیجیتال، تحلیل تکنیکال است.
۳- خرید و فروش نوسانی ارز دیجیتال یا swing trading
ترید ارز دیجیتال به روش خرید و فروش نوسانی، در بازه زمانی میان مدت انجام میشود. بر خلاف معامله روزانه که شامل خرید و فروش به صورت روزانه برای کسب سود کم است، در خرید و فروش نوسانی، تریدرها با استفاده از تحلیل تکنیکال موقعیتهای مناسبی را برای سرمایهگذاری در بازه زمانی ۲ هفته الی ۲ ماه به دست میآورند تا بتوانند سود بیشتری کسب کنند.
در این روش با توجه به قیمت کف، موقعیت در نظر گرفته میشود و در موقعیت سقف قیمت، به صورت یکپارچه یا تدریجی، ارز دیجیتال به فروش میرسد.
معامله نوسانی یک معامله بسیار محبوب برای تریدرهای ارزهای دیجیتال است، زیرا قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال مرتباً در طی یک هفته، نوسانات شدید قیمت را نشان میدهند. این نوسانات قیمت، تریدرها را قادر میسازد تا در صورت دستیابی به نقاط ورود و خروج مناسب از بازار، سود مناسبی را کسب کنند.
۴- خرید و فروش ارز دیجیتال با موقعیتگیری یا Position Trading
ترید ارز دیجیتال به روش موقعیتگیری، در بازه زمانی بلند مدت و با استفاده تحلیل تکنیکال و فاندامنتال انجام میشود. در این روش، در واقع با استفاده از تحلیل فاندامنتال، یک موقعیت خرید و فروش برای ۳ الی ۱۲ ماه در نظر گرفته میشود (متغیرهای کلیدی مانند ارزش بازار، تعداد ارز دیجیتال و موسسان ارز دیجیتال موردنظر مورد بررسی قرار میگیرند).
هر چند ترید ارز دیجیتال به روش موقعیتگیری آسان به نظر میرسد، اما قواعد مخصوص به خود را دارد که باید به خوبی با آن آشنایی داشته باشید.
۵- معاملات رونویس یا Copy Trading
کپی تریدینگ در واقع بدان گونه است که کاربر یک تریدر حرفهای را انتخاب میکند و دقیقاً همان کاری را که آن تریدر انجام میدهد، اجرا میکند. در برخی از پلتفرمها، کاربران با بررسی پروفایل تریدرهای حرفهای و انتخاب شخص مورد نطرشان، میتوانند روش خودکار کپی تریدینگ را انتخاب کنند.
انتخاب تریدر بودن یا هولدر بودن ؟
هر کدام از این رویکردها مزایا و معایب خودش رو داره و دقیقا نمیشه گفت هولد ارزهای دیجیتال بهتر است یا ترید و این بستگی داره به شرایط کاربر از نظر میزان مهارت، وقت و سرمایه. برای کسایی که مهارت و وقت کافی ندارن طبیعتا ترید نمیتونه گزینه بهتری باشه چون مستلزم اینه که بازار رو مدام رصد کنه و با دانش بالای تحلیل تکنیکال روند ها رو تشخیص داده و به موقع ورود و خروج کنن.
شرایط هولدر بودن
• نیاز به وقت زیاد ندارد
اگه شما در بازار ارزهای دیجیتال مبتدی هستین احتمالا شغل دیگه ای دارین و شاید وقت زیادی برای ترید ندارین. خبر خوب این که هولد کردن نیاز به وقت زیادی نداره و لازم نیست مثل تریدرها بازار رو رصد کنین، فقط تحقیق میکنین که کدوم پروژه های ارز دیجیتال آینده خوبی دارن، سرمایه تون رو به تناسب به اونها اختصاص میدین و صبر میکنین دارایی هاتون در گذر زمان رشد کنه تا به سود برسین.
• نیاز به مهارت تحلیلی زیاد ندارد
برخلاف تریدرها که نیاز دارن مهارت تحلیل تکنیکال خیلی بالایی داشته باشن، هولدرها نیاز کمتری به این مهارت ها دارن. بنابراین اگه شما مبتدی هستین و هنوز تحلیل تکنیکال بلد نیسیتن میتونین فعلا سرمایه اصلیتون رو برای هولد ارزهای دیجیتال اختصاص بدین.
• استرس کمتری دارد
با توجه به نوسانات زیاد بازار ارزهای دیجیتال تریدرها، مخصوصا تریدرهای کوتاه مدت استرس زیادی رو متحمل میشن به ویژه زمانی که قیمت حالت خرسی به خود میگیره. در مقابل، هولدرها خودشون رو زیاد درگیر نوسانات بازار نمیکنن چون به آینده پروژه ای که روش سرمایه گذاری کردن باور دارن و میدونن اگه هم قیمت روند نزولی داشته باشه در بلندمدت رشد خودش رو میکنه و اونها سودشون رو برداشت میکنن.
• کارمزد کمتری دارد
از اونجایی که در هولد کردن ارزهای دیجیتال تعداد کمتری ترید انجام میشه، طبیعتا کارمزد کمتری هم پرداخت میکنین.
معایب هولد کردن
- سقوط ناگهانی و رکورد قیمتها به خاطر اتفاقات پیشبینی نشده
- از دست دادن سودهای هیجانانگیز در نوسانات شدید بازار
- صبر زیادی نیاز دارد
شرایط تریدر بودن
شرایط تریدر بودن به مراتب سخت تر از هولدر بودن است و پیشنهاد می شود به عنوان شغل اول و تمام وقت به سراغ این حرفه بروید.
نکاتی مهم در مورد ترید کردن:
- انگیزه ورود به همه انواع معاملات بازار را داشته باشید.
- نقاط تیک پروفیت و استاپ لاس را با دقت تعیین کنید.
- با FOMO یا ترس از دست دادن کنار بیایید.
- تکنیکهای مدیریت ریسک را در خود تقویت کنید.
- حجم زیادی از نوسان بازار مربوط به داراییهای ناشناخته است.
- صرفاً چون قیمتها پایین هستند، خرید نکنید.
- مراقب موقعیتهای عرضه اولیه سکه یا همان ICP تقلبی باشید.
- همه آلتکوینها برای نگهداری طولانیمدت مناسب نیستند. با بررسی حجم معاملات آلت کوین میتوانید به پتانسیل رشد آن ارز در درازمدت دست یابید.
- همه تخم مرغهای خود را در یک سبد نچینید؛ به عبارت دیگر ارزهای متنوع را انتخاب کنید
مزایا
- ترید کردن بر خلاف کارهای دیگر به مکان یا تجهیزات خاصی نیاز ندارد
- در هر زمان از شبانه روز میتوان از هر جای دنیا به ترید پرداخت
- حتی با سرمایههای کم (۱۰ دلار) هم میتوان ترید کرد
- رییس خود هستید
- بدون نیاز به تحصیلات دانشگاهی و فقط با کسب دانش تحلیل تکنیکال میتوان ترید را شروع کرد
- نسبت به مشاغل دیگر سوددهی بالایی دارد
- درآمد دلاری دارد
- با وجود تنوع زیاد داراییها و بازارها هر سلیقهای میتواند از ترید کردن در بازارهای مالی بهرهمند شود
معایب
- با توجه به سبک ترید مورد نظر ممکن است زمان زیادی را پای رایانه صرف کنید که باعث آسیبهای جسمی زیادی میشود
- ترید از دید روانشناسان یک شغل بسیار پر استرس و پر تنش محسوب میشود
- اگر بدون دانش کافی وارد این بازار شوید با ضررهای چشمگیری رو به رو خواهید شد
- با توجه به رشد و بلوغ بازار نیاز به دانش بروز و یادگیری مستمر دارید
- درآمد ثابتی برای شما نخواهد داشت
- به عنوان شغل اول توصیه نمیشود چرا که هیچ تسهیلاتی برای شما فراهم نمیکند.
سرمایه گذاری بهتر است یا نوسانگیری؟
برای پاسخ به این سوال باید شرایط کاری و زندگی خود را براساس معیارهای زیر بررسی نمایید:
- میزان دانشی که در زمینه شناخت ارزهای دیجیتال دارید.
- میزان دانشی که در زمینه تجزیه تحلیل نمودار و علم تکنیکال دارید.
- میزان دانشی که در زمینه قوانین مدیریت سرمایه دارید.
- مدت زمانی که میتوانید روزانه به این کار اختصاص دهید.
- ویژگیهای شخصیتی و کاراکتر شما
- میزان ریسکپذیری
- میزان تجربه شما در ترید کردن
- و مهمتر از همه میزان پولی که وارد این کار میکنید اگر از دست رفت زندگی روزانه شما مختل نشود.
واقعیت این است که بازار رمزارزها در مقایسه با بازارهای مالی دیگر نوسانات بسیار بیشتری دارند. در چنین شرایطی صحبت کردن از هولد ارز دیجیتال فقط در لفظ آسان است. تصور کنید در سال 2021، زمانی که بیتکوین در محدوده بالای 65 هزار دلار خرید و فروش میشد، برای خرید اقدام کردید. در حال حاضر، بیتکوین در محدوده 20 هزار دلار در نیمه دوم سال 2022 معامله میشود. بدیهی است نشستن و تماشا کردن این وضعیت کار آسانی نیست. قطعاً به هولدرها نیز فشار روحی زیادی وارد میشود؛ بنابراین، نباید اینطور تصور کرد که با هولد کردن عملاً خود را از فشارهای روانی بازار جدا میکنید.
در مقابل، ترید کردن ارز دیجیتال تقریباً شغلی تماموقت به حساب میآید. فعالیت سطحی در بازار بهعنوان تریدر، نتیجهای به جز شکست در پی ندارد. باید دائماً در جریان اتفاقات درون بازار باشید. از ابزارهای تحلیل تکنیکال نهایت استفاده را ببرید تا امکان سود کردن را برای خود فراهم کنید. این موضوع نه تنها وقت زیادی از شما میگیرد، بلکه فشار روانی بسیار زیادی را نیز به شما تحمیل میکند.
اما هولد کردن این دردسرها را ندارد. پس از انتخاب ارزهای دیجیتال، آنها را میخرید و منتظر میمانید تا به هدف قیمت مدنظرتان در بلندمدت دست پیدا کنند؛ بنابراین، لازم نیست تماموقت در بازار حضور فعال داشته باشید. پس پاسخ این سؤال که هولد بهتر است یا ترید، تا حد زیادی به ویژگیهای شخصیتی شما و اهداف حضورتان در بازار رمزارزها بستگی دارد.
در این مقاله ی لاین نت با تفاوت های هولد و ترید آشنا شدیم و اطلاعاتی کسب کردیم. از اینکه همراه ما بودید صمیمانه متشکریم.
با تشکر از منابع محترم:
- admin-1
- آبان 14, 1401
- 446 بازدید